Svinam Latviju! Pipars svētku galdam iesaka gaļas klaipu

Rojs Puķe jeb Pipars nupat publicējis otro recepšu grāmatu, pirmā dienasgaismu ieraudzīju pirms diviem gadiem. Tieši tajā publicēta arī gaļas klaipa recepte, ko blogeris piedāvā pagatavot svētku mielastam.

Recepte ir samērā vienkārša un ātri pagatavojama. Nepieciešams viens kilograms maltās gaļas (liellopa un cūkas gaļa uz pusēm), divas olas, garšvielas, ķimenes, ķiploks, piens, auzu pārslas, kā arī sasmalcināti tomāti.

125 mililitros piena ieber 60 gramus auzu pārslas, tās samaisa un ļauj ievilkties.

Bļodā ieliek malto gaļu, pievieno sāli, piparus, trīs ķiploka daivas, ķimenes, kā arī divas olas. Masu rūpīgi apmaisa. Kad auzu pārslas uzbriedušas, tās kopā ar atlikušo pienu pievieno gaļas maisījumam.

Visu atkal rūpīgi apmaisa, ņem taisnstūra formas trauku un izveido klaipu. Masu aplej ar konservētiem tomātu gabaliņiem un liek cepeškrāsnī. Tā iepriekš jāuzsilda līdz 200 grādiem un gaļas klaips jāgatavo piecdesmit minūtes.

Kad klaips gatavs, to izņem no cepeškrāsns un ļauj atdzist.

Rojs Puķe
huligāns virtuvē

Klāt piegriezīšu gurķus, kā arī pagatavošu mērcīti. Tam izmantošu krējumu, mārrutkus. Katros svētkos gatavoju krējuma mērces, man patīk, ka tās ir pikantas. Nekad nelieku čili piparus, man patīk sinepju, mārrutku pikantums. Tai var pievienot arī dilles. 11. un 18. novembris man asociējas ar ēdiena gatavošanu, mūsu ģimenē nav tādu īpašu šo svētku tradīciju.

Rojs atklāj arī ātrā tiramisu recepti, kas pagatavojams trīs minūtēs. Glāzē ieliek tā saucamos dāmu pirkstiņus, tos appūš ar putukrējumu. Uzliek vēl vienu cepumu kārtu, ko arī appūš ar putukrējumu. Traukā ielej espreso un visu apkaisa ar kakao.

Bez Tabu raidījuma žurnālists, kurš labi orientējas ceļu satiksmes lietās, apdrošināšanas strīdu un dažādu konfliktu risināšanā.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm