tv3.lv

Veselīgi, viegli un bērniem garšo. Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa Līgo vakaram pošas kopā ar bērniem

Bērnu slimnīcas fonda vadītājas Lienes Dambiņas ģimenē aug četri bērni, un viņa godīgi atzīst, ka Līgo vakarā domā par bērnu labsajūtu un to, lai viņiem svētki būtu piepildīti. Tiesa, vienlaikus Liene norāda, ka Līgo vakarā par gardumiem, paļaujas uz savu vecmāmiņu un mammu.

Lienes Līgo garša ir saistīta ar dzimtas sievietēm, kuras allaž bijušas čaklas saimnieces. Lienes mamma un vecmāmiņa uz svētkiem gan pašas sieru sasējušas, gan plātsmaizes sacepušas. Par to, ko punčos liks, Lienei galva nesāp. Viņiem gan ir tradīcija Līgo vakarā uz ugunskura vārīt jauno dārzeņu zupu, bet tā Liene savus svētkus sauc par ļoti tradicionāliem un vienkāršiem.

Tāpēc šodien nolēmusi pagatavot kaut ko neierastu, citādāku, bet svarīgākais, ka veselīgu un tieši bērniem domātu. Liene izmēģinās pavisam jaunus, vēl negatavotus ēdienus iedvesmojoties nule kā iznākušā grāmatā.

Liene Dambiņa
četru bērnu mamma un Bērnu slimnīcas fonda vadītāja

Bērnu slimnīcas pavāri, uztura speciālisti un psihoterapeiti izdevuši grāmatu Ēstprieks un kustība Ēstprieks bērnu slimnīcā darbojas jau gandrīz divus gadus. Ar to mēs katru dienu parādām, ka slimnīcā ēst var garšīgi un veselīgi. Es šodien iedvesmošos no šīs grāmatas.

Tiem, kam nav grāmatas, receptes būs atrodama šeit.  Liene gatavos panētus vistas filejas gabaliņus ar tomātu mērci, mocarellas siera salātus ar dārzeņiem un zemeņu zupu ar biezpiena krēmu. Mammai palīdzēs desmitgadīgais Kārlis.

Vistas filejas gabaliņiem, ko nosaucam par nagetiem vajadzēs

Vistas filejas gabaliņiem, ko nosaucam par nagetiem vajadzēs

*400 grami vistas fiejas

*2 olas

*300 grami mandeļu miltu

*450 grami konservētu tomātu savā sulā

*ķiploks

*sīpols

*svaigs baziliks

*sāls un pipari

*oregano

Vistas fileju sagriež iegarenās, plānās šķēlēs. Sakuļ olas. Katru strēmeli apviļā vispirms mandeļu miltos, tad olā un atkal miltos. Kārto uz cepešpannas. Cep 200 grādos  10-15 minūtes.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Mērcei uz pannas olīveļļā apcem smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus. Pievieno oregano un sablendētus tomātus savā sulā, sulu no bundžas tomātiem pievieno pavisam nedaudz. Pievieno cukuru, sāli, piparus, sakapātu baziliku un ņem nost no plīts.

Mocarellas salātiem ar dārzeņiem vajadzēs

Mocarellas salātiem ar dārzeņiem vajadzēs:

*250 grami mini mocarellas bumbiņas

*250 grami dažādu krāsu ķiršu tomāti

*1 garais gurķis

*1 avokado

*bazilika pesto

Tomātiņus sagriež uz pusēm. Gurķi un avokado sagriež tikpat lielos gabalos kā tomātu pusītes. Pievieno mocarellas bumbiņas un samaisa ar pāris ēdamkarotēm pesto.

Zemeņu zupai ar biezpiena krēmu vajadzēs

Zemeņu zupai ar biezpiena krēmu vajadzēs

*500 grami svaigu vai saldētu zemeņu

*ēdamkarote medus

*1 citrons

*1 laims

*200 grami 0,5 % biezpiena

*50 ml saldā krējuma

Sablendē zemenes  ar medu. Saputo putukrējumu ar ēdamkaroti cukura, pievieno biezpienu, kanēli, citrona miziņu. Samaisa. Pasniedz ar zemeņu zupu.

Raidījuma vadītāja
Bez Tabu raidījuma vadītāja, kas visiem stāstiem pieķeras ar pieredzējušas žurnālistes krampi.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm