Etnogrupa “Tautumeitas” svētkos gatavo ceptus ābolus ar drumstalām

Etnogrupas “Tautumeitas” dalībnieces starp rudens tūres koncertiem ir atradušas brīdi, lai kopā pagatavotu savu svētku recepti – ceptus ābolus ar drumstalām.

Meitenes nolēmušas gatavot grupas dalībnieces Lauras ieteikto recepti. Sarežģītākais esot izgriezt ābolu serdes. Meitenes atklāj, ka ikdienā nesanākot daudz pievērsties gatavošanai.

Lai gan viņas sākotnēji ir satraukušās, vai izdosies saldo pagatavot, galvenais esot strādāšana kopā, atzīst Asnate. Arī senlatviešu tradīcijās gatavošana kopā esot bijusi nozīmīga.

Vairākas no “Tautumeitām” jau kopš bērnības bijušas patriotiski noskaņotas un augušas izdzīvojot latviešu tradīcijas. Gabriēla atzīst, ka tikai pieaugot sapratusi, ka vēlas iepazīt vairāk pašmāju kultūru.

Katrai no meiteņu ģimenēm ir savas tradīcijas svētkos. Piemēram, Ilonas vīra ģimenē 18. novembrī sanāk kopā visa lielā saime un vakariņo. Savukārt pandēmijas laikā, kad nevarēja ciemoties, viņa ar savu ģimeni vakariņu laikā sveču gaismā skaļi lasīja Jāņa Jaunsudrabiņa darbu “Piemini Latviju”.

Asnate uzskata, ka šobrīd latvietim ir jābūt patriotiskam un lepnam par savu valsti.

Bez Tabu žurnāliste, kura gatava doties uz tālākajiem Latvijas nostūriem un risināt dažādas sadzīviska rakstura problēmas. Nereti arī vēsta par notikumiem uz sarkanā paklāja.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm