tv3.lv

Finansiste Ilze Jurkāne dalās pieredzē, kā pagatavot vistu amerikāņu gaumē

“Bez Tabu” rubrikā “Cita garša” baņķiere, finansiste un kulinārijas eksperte Ilze Jurkāne dalās ar ideju, kā pagatavot “Cajun” vistu, kā to dara amerikāņi Luiziānas štatā.

2021. gada 27. septembrī 19:50

Ilze Jurkāne līdz 39 gadu vecumam dzīvojusi Amerikas Savienotajās Valstīs un tur vadījusi prestižas bankas. Pārceļoties uz dzīvi Latvijā, šeit palīdzēja izveidot banku sistēmu, ieviest debetkartes, kredītkartes, bankomātus.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Ilze ir arī kulinārijas eksperte, uzrakstījusi pavārgrāmatu “Dzīves garša”, kurā iekļāvusi arī Amerikas Savienotajās Valstīs populāru ēdienu receptes. Viņas receptes skatāmas arī globālajā tīmeklī, vietnē rimi.lv.

“Bez Tabu ” rubrikā “Cita garša” Ilze gatavo “Cajun” vistu gan kā uzkodas, gan kā pamatēdienu.

“Cajun” vista (uzkodas un pamatēdiens):

1 kg vistas filejas

250 g miltu

230 g pekanriekstu

150 g sviesta

mērce:

franču sinepes

majonēze

garšvielu maisījums:

1,5 ēd. k. raudenes

3 tējk. romiešu ķimeņu (kumīna)

1,5 tējk. timiāna

1 tējk. Kajennas piparu

1 tējk. sāls

Vispirms sasmalcina pekanriekstus, tiem pievieno miltus un garšvielu maisījumu, kas gatavots no raudenes, romiešu ķimenēm, timiāna, Kajennas pipariem un sāls.

Uzkodām vistu sagriež nelielos gabaliņos, bet pamatēdienam lielo fileju. Sviestu izkausē. Vistu apviļā miltu, riekstu un garšvielu maisījumā. Kamēr vista cepas, gatavo mērci no franču sinepēm un majonēzes.

Keidžunu virtuve ir ēdiena gatavošanas stils, ko izstrādājuši keidžuni, kuri 18. gadsimtā tika deportēti uz Luiziānu un kuri savā sākotnējā virtuvē iekļāva Rietumāfrikas, Francijas un Spānijas ēdienu gatavošanas paņēmienus. Garšvielas ir viena no keidžunu virtuves galvenajām sastāvdaļām.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Gatavojot ēdienu, Ilze arī dalās padomos. Piemēram, gaļu vai arī zivi tieši no ledusskapja nedrīkst cept, bet jāpatur istabas temperatūrā kādas 2 stundas. Arī servējot sierus, jāņem vērā, pēc tam, kad tie izņemti no ledusskapja, 2 stundas jāpatur istabas temperatūrā, citādi zūd garša.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm