Saturs turpinās pēc reklāmas

Pircēja vīlusies, iegādātais Krievijas siers neatbilst zināmajam piena izstrādājumam!

Rīdziniecei Andai sakārojās siermaizītes, tādēļ viņa devās uz veikalu pēc sava iemīļotā Krievijas siera. Tomēr, atnākot mājās un nogriežot pirmo šķēli, secināja, ka tas pavisam neatbilst zināmajam piena produktam.

2021. gada 8. decembrī 16:00

Anda atzīst, ka akcijas cena mudinājusi iegādāties sieru, tāpēc kārtīgi neizpētīja etiķeti.

Anda
neapmierināta pircēja

Jau kādu laiku nebiju pirkusi sieru maizītēm, tāpēc šodien padevos akcijai veikalā “Maxima.” Tikai mājās izlasīju, ka ražots Polijā! Tā nebūtu problēma, ja vien Krievijas siera kvalitāte šim produktam nebūtu 0! Tas nav Krievijas siers, nu vismaz manā izpratnē – tas ir kā svaigs siers, sālīts, ar lielu mitruma daudzumu. Cik saprotu, ir vienota recepte, lai šis izstrādājums varētu nest šo vārdu, un tas ir apstiprināts!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Arī raidījums “Bez Tabu” dodas uz norādīto veikalu. Mums izdodas atrast piecu dažādu ražotāju Krievijas sierus. Veicot degustāciju, secinām, ka katram no tiem atšķiras gan garša, gan krāsa.

Pārtikas uzraugi (PVD) norāda, ka veikalā var būt dažādu ražotāju sieri ar vienu nosaukumu, jo Krievijas siera vārds nav aizsargāts.

Tatjana Marčenkova
PVD pārstāve

Tāpat kā veikalā ir nopērkamas piecu veidu doktordesas, arī ir vairāki Krievijas siera veidi. Nosaukums nav aizsargāts, protams, ļoti labi, ja ražotājs produktus izgatavo, pieturoties pie vecajiem standartiem, kas bija šiem produktiem padomju laikā. Tomēr, ņemot vērā, ka daudzas izejvielas ir kļuvušas dārgākas, tad notiek receptūras izmaiņas. Mēs to kā valsts iestāde nekādi nevaram ietekmēt.

Starp citu, PVD atgādina, ja iegādātais produkts neatbilst pircēja gaidām, ir iespējams to nogādāt atpakaļ veikalā.

Kulinārijas eksperte Signe Meirāne vienmēr, dodoties mājās no Francijas, sev tuvajiem atved sieru, kur, starp citu, ir vairāk nekā 400 dažādu šķirņu. Viņa iesaka, pirms iegādāties produktu, veikalā rūpīgi izpētīt etiķeti.

Tajā pašā laikā siera eksperte brīdina, ka labs siers arī attiecīgi maksās. Lai nesanāktu rūgta vilšanās, viņa iesaka izvēlēties pašmāju produkciju.

Diāna Urbāne
Bez Tabu žurnāliste, kura gatava doties uz tālākajiem Latvijas nostūriem un risināt dažādas sadzīviska rakstura problēmas. Nereti arī vēsta par notikumiem uz sarkanā paklāja.

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Saturs turpinās pēc reklāmas

Saturs turpinās pēc reklāmas

Saturs turpinās pēc reklāmas

Saturs turpinās pēc reklāmas

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm

Saturs turpinās pēc reklāmas